Prisvindende fortæller og forfatter

Hans har arbejdet professionelt med fortællinger siden 1989. Han var en af de første i landet, der arbejde med moderne historiefortælling og har været med til at få den gode historie på scenen i Danmark. I 2000 startede Hans og Kasper BestTellers og skabte i København et sted for moderne og professionel historiefortælling.

Bag om stemmen

Han ville være med til at skabe et sted hvor historier kun blev fortalt, hvis de havde relevans for nutiden. Fortællinger skal aldrig fortælles, fordi de skal bevare et kulturelt udtryk.

Fortælling skal have relevans for moderne mennesker. Stemmen og ordene i rummet skaber stemningen, der tager alle med på en fælles tur ind i et selvforglemmende univers. Moderne fortælling bryder med traditionen, låner det bedste og eksperimenterer frit. Det eneste krav er, at det ikke må kede lytterne.

Hans Laurens er en pioner i den moderne fortællekunst, der flytter mundtligheden fra landbrugssamfundets traditionelle beretninger og eventyr. Hans arbejder med at give fortællingen relevans i den moderne verdens komplicerede bykultur. “Urban and urgent” blev et slagord for BestTellers scene for moderne fortællekunst, som Hans Laurens grundlagde sammen med andre fortællere i 2001.

Gennem workshops skaber han fortællinger i samarbejde med børn, hvorefter disse bliver til bandets gakkede sange. Siden 2003 har han arbejdet systematisk ud fra teorierne om medskabende børnekultur. Fra 2003-2016 har han afholdt og organiseret fortælle konkurrencen Gi en Historie. Han har blandt andet modtaget Børnesagsprisen og Spoken wordprisen.

Copyright © 2021 Hans Laurens – fortæller og forfatter. Designet af Marie Samuelsen