Hans Laurens

The Scratcher

The Scratcher, Den der kradser handler om skønheden i det flygtige, om umiddelbarheden og om at lade sig gribe og føre med uden at insistere på at forstå og bevare. Den navnløse Scratcher er en kunstner, som er ligeglad med verdens forventninger, med penge og værdi. For ham er det øjeblikket, den direkte følelse og udveksling der gælder. Men det går glat, helt galt, så galt det overhovedet kan gå. 

Historien om kunstneren uden navn er en sand historie, og hvad man skal tro og tænke om den magi, the Scratcher udøver på mange planer er op til tilskueren. “Jeg” fortælleren leverer magi, når historien fortælles om the Scratcher – og om jegets egen tid som studentermedarbejder i Statens Kunstfond.

Humor og fascination veksler i et fantastisk billedsprog med tørre kommentarer og hib til både kunstnermiljøer og vores helt almindelige fordomme. Det bringer historien ned på jorden og gør den vedkommende for en tilhører i 2023 uden at magien brydes. Taget ville løfte sig, hvis der var et, når historien fortælles i sommernatten, og tilhørerne går opfyldte, glade eftertænksomme derfra. Magi, kunst og øjeblikkets fascination går op i en højere enhed.

Nysgerrige eller har du spørgsmål?

© 2020 copyright Hans Laurens. Designet af  Marie Samuelsen